İstiridye Mantarları Hakkında

İstiridye Mantarları Hakkında

#Dünyadaki en yaygın ekili istiridye mantarı türlerinden biridir. #Ayrıca istiridye mantarları veya ağaç istiridye mantarları olarak da #bilinir. dünyadaki ılıman ve subtropik ormanlardaki ağaçların #üzerinde ve yakınında doğal olarak büyür ve birçok ülkede ticari #olarak büyütülür. İstiridye mantarları çeşitli mutfaklarda yenir ve #özellikle Çin, Japon Kore de mutfağında çok popülerdir. #Kurutulabilir ve tipik olarak pişmiş olarak yenir.

İstiridye Mantarları Nedir?

#İstiridye mantarları, narin dokuları ve hafif, lezzetli lezzetleri ile #dünyanın her yerinde bulabilirsiniz.Mantarlar tipik olarak geniş, #ince, istiridye ya da vantilatör şekilli kapaklara sahiptir ve alt tarafı #solungaçlarla kaplayan beyaz, gri ya da bronz renklidir. Kapaklar #bazen fırçalı kenarlıdır ve küçük mantar kümelerinde veya tek tek #daha büyük mantarlar halinde bulursunuz.İstiridye mantarları #beyaz düğmeli mantarlardan daha pahalıdır fakat morels gibi #daha nadir olan mantarlardan daha azdır ve tamamen veya #doğranmış olarak kullanılabildiklerinden çok az hazırlık yaparlar…

İstiridye mantarlı yemekleri nasıldır?

#Tüm mantarlar gibi istiridye mantarları da neredeyse sünger gibi #hareket eder ve temas ettikleri suyu emer.
#Temizlemek uğruna bile onları suda bekletmeyin. Ekili istiridye #mantarları genellikle fazla temizliğe ihtiyaç duymaz
#burada ya da oradaki kuru parçaları kağıt havluyla silin. Ekstra #kirli mantarlarda nemli bir kağıt havlu kullanılabilir.

#Temizlenmiş mantarlar sotelenmiş, kızartılmış, kızartılmış, #kızartılmış, kızartılmış veya ızgara olabilir.
#Mantarları bütün, dilimlenmiş veya uygun şekilde parçalara #bölünmüş şekilde kullanın.

#İstiridye mantarlarını çiğ yiyebildiğiniz halde salatalara oldukça #güzel eklenirken pişmemiş halde hafif metalik bir tada sahip olma #eğilimindedirler.
#Aşçılık, süngerimsi dokusunu eşsiz bir kadifeye dönüştüren narin #lezzetlerini ortaya çıkarır.
#Pişmiş yemekler için istiridye mantarları, salatalar ve diğer çiğ #yemekler için düğme mantarları kullanmanızı önerebiliriz.

#Kurumuş istiridye mantarlarının diğer kurumuş mantarların yaptığı #gibi yeniden sulandırılmak için ıslatılmaları gerekmez onları #yemeğe ekleyin ve hemen sıvıya batırırlar.

#Tavada kızartılmış istiridye mantarları, paslanmaz çelik masa üstü #beyaz tabakta olabilir.

#İstiridye mantarları ince, tuzlu anason tadındadır. Lezzetleri ılımlı #olduğundan, bazı mantar çeşitlerinin kuvvetli topraklarına sahip #olmadıkları için, çeşitli yemeklerde iyi çalışırlar. İstiridye #mantarları ayrıca pişirildiğinde yumuşak, hoş bir doku alırlar. #Kızartma, kızartma ve ızgara yapma gibi pişirme yöntemleri #mantarda daha fazla doku tutabilir, ayrıca kavurma ve sote #yapma onları daha yumuşak yapar.

İstiridye Mantarlı Yemekleri Tarifleri

#İstiridye mantarlarını pişirmenin en popüler yollarından biri tavada #kızartmak veya sote etmektir.
#Bu, önceden ısıtılmış sıcak tava, az miktarda sıvı ve karıştırma #gerektirir.
#Onlara yer bıraktığınızdan emin olun, böylece nemleri pişebilir, bu #şekilde buhar yerine gerçekten sote olurlar.
#Garnitür olarak servis yapın veya soslarda, tavada kızartmalar, #makarnalar, risotto ve hatta en iyi tostlarda kullanın.
#Pişirdiklerinde çok ipeksi olduklarından istiridye mantarları da #soğumaya iyi tepki verir.
#Çorbalara, güveçlere veya soslara ekleyin.
#Mantarlar ayrıca şiş üzerinde ızgarada kızartılabilir, kızartılabilir #veya çıtır çıtır bir kapta taranabilir ve kızartılabilir.

#Ticari olarak temin edilebilen istiridye mantarlarının çoğu #seralarda yetiştirildiğinden, tüm yıl boyunca mevcut olma #eğilimindedir.
#Bazen ons tarafından serbestçe satılırlar, ancak daha sıklıkla #paketlenmiş veya paketlenmiş bir fiyata paketlenmiş olarak #satılırlar.
#Bazen, ürünler bölümündeki büyük süpermarketlerde ortaya #çıkarlar ve taze ve kuru mantarlar genellikle Asya pazarlarında #bulunabilir.

#Parlak, yaylı dokulu ve solmuş ya da koyu lekelere sahip #olmayan mantar ya da mantar kümelerini arayın.
#Bu lekeler mantarların neme battığını ve bozulmaya başladığını #gösterir.
#Kurutulmuş mantarlar hava geçirmez bir kapta olmalı ve #çoğunlukla hoş bir aroma ile bütünleştirilmelidir.

İstiridye mantarları nasıl saklanır

#Su, istiridye mantarlarının en büyük düşmanıdır.
#Buzdolabında gevşek bir kağıt torbada plastik değil üç gün #boyunca saklayın.
#Nazikler ve soluklaşmaya ve kurumaya başlarlar ve ne kadar #uzun süre oturarak yenilmeyi beklerlerse sertleşirler.
#Kuru mantarlar hava geçirmez bir kapta serin ve karanlık bir #yerde bir yıla kadar saklanmalıdır. Pişmiş mantarlar buzdolabında #en fazla üç gün bekletilir veya üç aya kadar dondurulabilir. Çiğ #mantarların dondurulmasını tavsiye etmiyoruz çünkü nem hassas #yapılarını bozuyor.

Beslenme ve Yararları

#Bir bardak çiğ istiridye mantarında 28 kalori, 3 gram protein, 5 #gram karbonhidrat ve sıfır gram yağ bulunur.
#Riboflavin, niasin, fosfor, potasyum ve bakır gibi temel vitamin ve #mineral kaynaklarıdır.
#İstiridye mantarları iyi bir protein ve diğer mineral kaynakları #olduğundan, vejetaryenler ve veganlar için iyi bir diyet seçeneğidir.