Yenilebilir İstiridye Mantarı

Yenilebilir İstiridye Mantarı

Evet istiridye mantarları popüler bir gıda olarak bir çok insanın sofrasından vaz geçemediği lezert deposudur.
Çorbalarda , güveçte ve soslarda iyi gider, fındık gibi ince bir tada sahiptir .

Pleurotus ostreatus, yetiştirilmesi en kolay türlerden biridir.

Onları ormanda bulmayı planlıyorsanız, ilkbahardan sonbahara kadar her zaman sert ağaçlara meşe, akçaağaç, titrek kavak, karaağaç, vb. Bakın.
Onları dikey bir çizgide, hem göz hizasında hem de meyvelerde meyve olarak buldum. Her zamanki gibi, ne seçtiğinizi bildiğinizden emin olun ya da yapan birini kontrol edin..

İstiridyeler genellikle böceklere ve diğer böceklere ev sahipliği yapar, bu yüzden onları eve getirdikten sonra silinmeleri ve temizlenmeleri gerekir. Çok iyi kururlar ve yeniden hazırlarlar, bu yüzden onları kurutmaktan ve bir süre sonra saklamaktan çekinmeyin!

İlk defa deniyorsanız dikkatli olun. Bazı insanlar sporlarına alerjiler gösterirken, diğerleri üzgün bir mide yaşayabilir. Vücudunuzun nasıl tepki verdiğini görmek için önce küçük bir miktar deneyin.

Her ne kadar pek çok tabakta iyiyse de, istiridye pişirmenin en yaygın yolu basit bir sote veya tavada kızartmadır. Zeytinyağında onları tercih ettiğiniz otlar ve baharatlarla karıştırın. Sarımsakları da unutmayın afiyet olsun..

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın